Még csak a közeljövőben fogják vetíteni nálunk a Moana (itthon Vaiana) címen futó mesefilmet, de külföldön máris hatalmas sikereket aratott a mesés animációs film.

moana

Az Egyesült Államokban november 14-én mutatták be a Disney legújabb alkotását, mely magasan túl is szárnyalta a stúdió elvárásait. A Moana érdekes módon megdöntötte a 2013 óta csúcstartó Jégvarázs (Frozen) hálaadási rekordját, ami azt jelentheti, hogy rövidesen a Disney legnézettebb mesefilmje lehet.

Frozen image

A Jégvarázs három évvel ezelőtt 15.2 millió dollárt hozott a készítők konyhájára a haláadás napi hétvégén, ezzel szemben a Moana 15.7 millió dollárral gazdagította az alkotókat.

A Maui szigetén játszódó történet a nyári kalandok varázsát idézi a nézők emlékezetébe, így könnyebbé és elviselhetőbbé téve a téli időjárás viszontagságait. A film sikere valószínűleg annak köszönhető, hogy a Jégvarázs és a Zootropolis készítői dolgoztak rajta. A szinkront pedig olyan sztárok közreműködésével vették fel, mint Dwayne Johnson, Nicole Scherzinger, Alan Tudyk, Rachel House, Jemaine Clement és Auli'i Cravalho.

 

2016.11.29.