A Vox Délelőtt című műsor mai vendégei a Fudoshin Karate Klub taglai voltak. Fazakas István karate mester - testnevelő tanár valamint négy tanítványa látogatta meg stúdiónkat - Balázs Beáta XI., Balázs Róbert XII., Csomor Ágota X. és Fodor Beáta X. osztályos tanulók, akik mind a négyen már több mint tíz éve hódolnak a japán harcművészetének.

fudoshin

Az interjúból sok mindent megtudtunk a karate világáról, például azt is, hogy Keresztúron már több mint három évtizede van lehetőség szervezett keretek közt űzni ezta a fajta "küzdelmet". Kezdő, középhaladó és felnőtt kategóriákban lehet elsajátítani többek között a katát és kumitét is, azaz a formagyakorlatot és szabadharcot. Megtudtuk azt is, hogy van élet karate szempontjábók a fekete öv után is, valamint szó volt arról is, hogy a karate nem csak a média által bemutatott és némiképp elferdített valóságot mutató küzdelemről szól, hanem - ahogyan a diákok is megfogalmazták a lényegét egy-egy szóban - a karate a kitartásról, önismeretről, összpontosításról és önfegyelemről is szól.

15319569 1120623191324486 1666901805 nBeáta, Ágota, Beáta és Robi - karatésok a Voxnál

A Fudoshin tagjai idén is több versenyen bizonyították rátermettségüket régiónkban, számos rangos díjat kiérdemelve. Legutóbbi szereplésükről szóló cikkünket megtalálják az alábbi linken:

http://voxfm.ro/index.php/hirek/203-ismet-sikeresen-versenyzett-a-kereszturi-karate-csapat

 

Köszönjük szépen a Fudoshin tagjainak a látogatást és további sok sikert kívánunk a karatésoknak!