Hírek

A június 1. és november 30. közötti időszakban a székelykeresztúri Egyesülés Sport Egyesület, labdarugóit támogatta Hargita Megye Tanácsa. E támogatásnak köszönhetően új sportfelszereléseket kaptak a sportolók. A focicsapatok részt vettek a megyei bajnokságokban, ahol jó eredményeket értek el. Részt vettek több, a megye határain kívül zajló mérkőzésen, Bukarestben, Kézdivásárhelyen, Kolozsváron. Őkképviselték a megyét a Románia Kupa országos szakaszán és a megyék közti bajnokságban.

2017.11.17

Folytatnák a Kissolymost Székelykeresztúrral összekötő 134A jelzésű megyei út felújítását. A kivitelezést a halas tavaktól Székelykeresztúrig hirdették meg, amely közel három kilométert jelent. A kiírásra december 4-ig jelentkezhetnek a cégek és a nyertes pályázónak 150 nap áll majd rendelkezésére a szakasz felújítására, amely balasztréteg, törtkőréteg, illetve kötő- és kopóréteg leterítését jelenti.
Mint arról korábban beszámoltunk Kissolymos és Székelykeresztúr között októberben lezárták az utat, miután sikerült kivitelezőt találni a magasnyomású gázvezetékek védelmének a megépítésére, ezen munkálatok műszaki átvétele kedden történik meg. Most elindíthatják a kivitelezést az út utolsó szakaszának felújítására is, amennyiben erre a munkálatokra is lesz nyertes pályázó.

2017.11.17

Újdonságként elektromos kvadriciklinekre, azaz négykerekű villany-motorkerékpárokra is kiterjesztették azon járművek csoportjait, amelyekre támogatást lehet igényelni. Ugyanakkor felső határértéket is megállapítottak az elektromos gépjárművek esetében, azok árának legfeljebb 50 százaléka szerezhető meg támogatásként – közölte a környezetvédelmi minisztérium.

2017.11.17

A gól nélküli első meccset követően Peru 2–0-ra legyőzte Új-Zélandot az interkontinentális pótselejtező második összecsapásán, így a dél-amerikai válogatott lett a 2018-as világbajnokság 32. résztvevője.
A Honduras–Ausztrália mérkőzéshez hasonlóan az Új-Zéland–Peru interkontinentális pótselejtező első felvonásán sem született gól, így a világbajnokságra való kijutásról a visszavágó döntött.
A második meccsen – akárcsak a másik párharcban – már nem volt kegyelem hazai részről, Peru Jefferson Farfán góljával már az első félidőben megszerezte a vezetést, majd a fordulás után is betalált Christian Ramos révén a játékrész közepén – egy szöglet utáni kavarodást kihasználva –, így végül kétgólos sikerrel biztosította helyét a 2018-as oroszországi világbajnokságon, amelynek immár kialakult a teljes mezőnye. Peru 1982 óta először lesz ott a tornán, és várhatja a december 1-jei sorsolást. Résztvevő válogatottak (a kijutás időpontjának sorrendjében): Oroszország (házigazda), Brazília, Irán, Japán, Mexikó, Belgium, Dél-Korea, Szaúd-Arábia, Németország, Anglia, Spanyolország, Nigéria, Costa Rica, Lengyelország, Egyiptom, Izland, Szerbia, Franciaország, Portugália, Uruguay, Argentína, Kolumbia, Panama, Szenegál, Marokkó, Tunézia, Svájc, Horvátország, Svédország, Dánia, Ausztrália, Peru.

2017.11.17

Alkategóriák