Hírek

Március 1-je és 15-e között lehet benyújtani a 2018-as esztendőre vonatkozó egységes agrártámogatási kérelmeket a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség megyei fiókjainál - írja az intézmény által az Agerpres hírügynökséghez kedden eljuttatott közleményben. Az idézett forrás szerint a területre és az állattenyésztésre vonatkozó nyilatkozatokat kizárólag elektronikus formában lehet kitölteni az IPA-Online applikáció segítségével.

2018.02.22

Hivatalos munkaszüneti nap lesz nagypéntek, az erről szóló törvényjavaslatot szerdán fogadta el a szenátus. A végső döntést a képviselőház hozza meg az ügyben. A jogszabály indoklásában többek között az áll, hogy nagypéntek az Európai Unió 16 országában hivatalos munkaszüneti nap, és ez az egyik legjelentősebb egyházi ünnep. A törvényjavaslatról a képviselőház szavaz döntéshozó kamaraként.

2018.02.22

A helyi turizmus fejlődése és a regionális turizmus fenntarthatósága érdekében turisztikai látványosságok létrehozását és bővítését, felújítását, fejlesztését és népszerűsítését, Hargita megyei turisztikai csomagok összeállítását és népszerűsítését, képzések és karavánok szervezését, turisztikai desztináció menedzsment képzéseket támogat pályázati programján keresztül Hargita Megye Tanácsa.

2018.02.22

A szenátus szerdai plenáris ülésén első házként elfogadta, hogy felszabadítsák a tanügyi rendszerben befagyasztott állásokat. Így versenyvizsgával elfoglalhatóak a tanügyi rendszerben felszabadult oktatói vagy kutatói állások. "Kérjük az állások felszabadítását, ugyanis ha valaki elhagyja az osztályt, másnak kell átvennnie a helyét, ehhez pedig betölthetőnek kell lennie az adott állásnak" - mondta a plénum előtt Ecaterina Andronescu Szociáldemokrata Párti szenátor. Az ügyben a képviselőház a döntő fórum.

2018.02.22

Alkategóriák