Hírek

A csapatmunkát, illetve a közösség problémáinak felkarolását tartja a legfontosabbnak Bíró Barna Botond, akit a csütörtöki küldöttgyűlésen egyedüli jelöltként az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének elnökévé választottak a jelenlévők.

2018.04.20

Nem igazolódtak be a hitelcserével kapcsolatos félelmek: a várakozásokkal ellentétben nem rohamozták meg a jelzáloghitellel rendelkezők a bankokat, hogy a lakásukkal törlesszenek, vagyis átadják a pénzintézetnek a bankkölcsönből vásárolt lakást a további részletek befizetése helyett.

2018.04.20

A beruházás értékének negyven százalékát kaphatják meg támogatásként azok a tejtermelők, akiknek farmja vagy gazdasága hegyvidéken található. A Képviselőház döntő szervként összesen 60 millió eurót is kiutalt 650 tejbegyűjtő- és feldolgozó központ kialakítására a hegyvidéki településeken. A kezdeményezést minden parlamenti csoport támogatta, azzal az indokkal, hogy az munkahelyeket teremt, és növeli a tejtermékek értékesítését a hegyvidéken.

2018.04.20

Farkaslakán írták alá a nyári karbantartási szerződéseket az Udvarhely- és Keresztúr térségi megyei jelzésű utakra. A sáncok és átereszek takarításával, javításával, valamint cseréjével, és a padkák rendbetételével kezdik a munkát. Kovács Lehel, Farkaslaka polgármestere hangsúlyozta, hogy mindenki felelős az utak megóvásáért, mint mondta van rá példa, hogy egy erdei út javítása után három évig tudták használni, mivel vigyáztak annak állapotára. – Örülök, hogy a közbirtokosságok, a szállító cégek is nyitottak arra, hogy együttműködve megóvjuk útjainkat – tette hozzá Borboly Csaba.

2018.04.19

Alkategóriák